вторник, 9 септември 2008 г.

БОЖИЯ СЪВЕТ КЪМ ГРЕШНИЯ ЧОВЕК

БОЖИЯ СЪВЕТ КЪМ ГРЕШНИКА

З ЦАРЕ 20:1-22, разм. Ст.22

ВЪВЕДЕНИЕ:

Размишление за грешния живот на цар Ахав, търсеше помощ но никъде не намери. Не му помогна Ваал, но Бог - Йова. Така също Бог ни е помагал още преди вярата ни, когато бяхме във редиците на невярващите и въстаналите човеци против божията воля. Бог ни помага за да ни доведе до съзнанието, че Той е единствен Бог…..

Днес предавам тази войска във ръката ти, войската на арамейския цар Венедад и още на 32 царе, за да познаеш, че няма друг Бог в Израел освен Йова. С 232 човека Ахав победи.

… Още днес Бог ще ви благослови, изцели, и ще разреши проблемите ви….. Бог ни е възлюбил още когато бяхме грешници….

В края на битката пророка идва на бойното поле и преди царя да започне да се весели и да отпразнува своята победа пророка казва на цар Ахав” пет неща:

….ИДИ, УКРЕПИ СЕ, РАЗМИСЛИ, ВНИМАВАЙ, КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ, защото след една година сирийския цар ще дойде против тебе….

ИЗЛОЖЕНИЕ:

І. ИДИ – какво Бог иска да каже с думата ИДИ.

Това не е молба, а това е заповед ……..

Пр. Йоана 8 гл. – блудницата --- Иди си и повече не съгрешавай….. Този жена беше спасена защото такъв е Божия план.

Ние сме спасени защото Бог плати за нас цена….

Примера за Майката с изгорялото лице… сравнение с това което Христас направе за нас.

Ахав дойде на бойното поле като грешник но трябва да си отиде като нов човек…..кр.разм……

ІІ. УКРЕПИ СЕ.

Не да строи отбранителни стени или крепости, това нищо не е ако Бог не го подкрепя. Нека си спомним за стените на Ерихон как паднаха по божията воля. Човек да се укрепи чрез четене на закона божий или Библията.

Исус Навин – 1:8…Тази книга на закона да не се отдалечава…….

Псалом 27:14….Чакай Господа и нека се укрепи сърцето ти……..

Псалом 62:5…..Но ти душо моя тихо уповавай на Бога защото от него очаквам помощ.

Противете се на дявола и той ще ви напусне. За да се противим трябва да сме укрепени, а това става чрез четене на божието слово…

Примера за очилата в Библията……………..

Примера за кошницата, която се спуска в кладенеца и се очиства – това е за ония които не могат да четат за да могат да слушат божието слово със внимание и да го изпълняват.

Не читатели те и говорители те но изпълнителите на словото ще видят божията слава.

ІІІ. РАЗМИСЛИ.

Да размисли за стария начин на живот и новия. Кой от двата начина му дава изобилни благословения и божието прощение. Бог ни призовава да останем сами с Исуса, да се отделим от мислите, от пипера, доматите, бостана, градината, от всички земни грижи и да се замислим за състоянието на нашата душа….

Примера за семето паднало между тръните ….

Сатана предлага благовремие за печалба, търговия, издигане, авторитет, положение, събиране на бели пари за челни дни или старост…… но докато правим тези неща ние губим връзката и общението си с Бога…… а какво сме без бога…. Пара която се явява и изчезва…..

ІV. ВНИМАВАЙ.

Защо да внимава. Ап. Петър в своето първо послание пише. “Бъде будни и трезвени, защото дявола обикаля като рикаещ лъв кого да погълне”..

Откр.на Йоана – Посланието до Филаделфийската църква….Дръж това което имаш да не би някой да ти отнеме венеца на живота….. с други думи внимавай какво говориш, внимавай в мислите си, в отношенията си с брата и сестрата, с Бога да не би да изгубиш своето спасение …. Внимавай… защото ап. Павел ни предупреждава….. Ти който учиш другите, учиш ли себе си….

Примера за дисагите с греховете……. Внимавай да не паднеш…

V. КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ.

Цар Ахав трябваше да остави Ваала, да събори всички идолски капища и да се обърни към истинския Бог Йова.

Човек трябва да събори от себе си, от живота си всички слабости, които го отдалечават от Бога и да приеме съвета на Бога чрез думите на ап. Павел – Д.А. 16:31 –Повярвай в Господа Исуса Христа за да се спасиш ти и домът ти…. Какво трябва да направя за да се спася ---- не раздавки, не курбан, не жертва, А ПРИЕМИ ИСУСА СЕГА КАТО ГОСПОД И СПАСИТЕЛ И СЕ ДОВЕРИ НА НЕГО.

Когато го приемеш, трябва да имаш непрестанна връзка със Бога чрез молитва, четене на словото, общение със светиите – църквата и ще имаш връзка със извора на сили за победа в живота си.

Примера за собственика на кервана, който се молил и разбойниците които искали да го ограбят….

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Нека да запомним:

1. ИДИ

2. УКРЕПИ СЕ

3. РАЗМИСЛИ

4. ВНИМАВАЙ

5. КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИШ.


пастор Иван Георгиев

Обединена Божия църква “Шалом” - Ямбол



ДО ВСИЧКИ ОБИЧАЩИ БОГА

И НЕГОВАТА НЕВЯСТА – ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА!!!

Скъпи братя и сестри в Господа Исуса Христа,

горя молитвения дом на Обединена божия църква "Шалом" в
гр. Ямбол. Около 3.00 ч.на 27.08.2008г. лумна огнена стихия, която погълна половината сграда на църквата. Изгоряха 90 стола, синтезатор, озвучителна апаратура с микрофони, стени, окачен таван, ел.инсталация, климатик, хладилници, покрив, амвона и всичката духовна литература и др.неща. Щетите са много големи. Божиите деца останаха за сега без молитвен дом за богослужения. Изгорилият таван всеки момент може да рухне.
Този упостошителен пожар, според експертите не е причинен от късо съединение на ел.инсталацията, а е започнал да гори отвън на вътре, към молитвения дом и към клубното помещение на църквата. Това означава, че някой умишлено е предизвикал пожара. Кой е той, и какво е искал да каже с това свое деяние не е ясно, но е видимо, че този човек не обича Бога, не обича Неговата църква и не може да възприеме хората искащи и живеещи Христовоподобен живот.
Скъпи братя, сестри и приятели,
в този тежък момент за Обединена божия църква "Шалом" - Ямбол, като пастир на това стадо божие се обръщам с молба към всички Вас, които обичате Бога и вярвате в Неговата спасителна благодат, ПОМОГНЕТЕ С ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ДА НАПРАВИМ РЕМОНТ НА ЦЪРКОВНАТА СГРАДА. Ще ни са нужни много средства.. Дарения може да изпращате с пощенски запис на адрес:
гр. Ямбол, кс. Г.Бенковски - бл.10-вх.Д, ап.90 - Иван Георгиев Илиев - за ремонта на църквата,
или може на място в църквата гр. Ямбол, ул. "Чая" № 4. Тел. за връзка - 0887849591 - пастор Иван Георгиев, или църковния имейл - church.shalom@mail.bg.
Може и чрез Банкова сметка

MUNICIPAL BANK PLC – BRANSH YAMBOL, BULGARIA /Общинска банка АД/

IBAN – BG22 SOMB 9130 1042 6452 01

BIC – SOMBBGSF

IVAN GEORGIEV ILIEV

Нека Бог да Ви благослови!

Иван Георгиев Илиев – пастор на ОБЦ „Шалом” гр. Ямбол, тел.0887849591,0896996640

Христо Петров – презвитер в ОБЦ „Шалом”, Стефан Пасков – дякон в ОБЦ „Шалом”, Стоянка Павлова, Зюмбюла Кирова, Станка Здравкова – членове на Духовния съвет.

неделя, 7 септември 2008 г.

ОПОЖАРЕНАТА ОБЕДИНЕНА БОЖИЯ ЦЪРКВА "ШАЛОМ" В ЯМБОЛ / ВИДЕО/

ДО ВСИЧКИ ОБИЧАЩИ БОГА
И НЕГОВАТА НЕВЯСТА – ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА!!!
Скъпи братя и сестри в Господа Исуса Христа,
горя молитвения дом на Обединена божия църква "Шалом" в гр. Ямбол. Около 3.00 ч.на 27.08.2008г. лумна огнена стихия, която погълна половината сграда на църквата. Изгоряха 90 стола, синтезатор, озвучителна апаратура с микрофони, стени, окачен таван, ел.инсталация, климатик, хладилници, покрив, амвона и всичката духовна литература и др.неща. Щетите са много големи. Божиите деца останаха за сега без молитвен дом за богослужения. Изгорилият таван всеки момент може да рухне.Този упостошителен пожар, според експертите не е причинен от късо съединение на ел.инсталацията, а е започнал да гори отвън на вътре, към молитвения дом и към клубното помещение на църквата. Това означава, че някой умишлено е предизвикал пожара. Кой е той, и какво е искал да каже с това свое деяние не е ясно, но е видимо, че този човек не обича Бога, не обича Неговата църква и не може да възприеме хората искащи и живеещи Христовоподобен живот.Скъпи братя, сестри и приятели,в този тежък момент за Обединена божия църква "Шалом" - Ямбол, като пастир на това стадо божие се обръщам с молба към всички Вас, които обичате Бога и вярвате в Неговата спасителна благодат, ПОМОГНЕТЕ С ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ДА НАПРАВИМ РЕМОНТ НА ЦЪРКОВНАТА СГРАДА. Ще ни са нужни много средства.. Дарения може да изпращате с пощенски запис на адрес:гр. Ямбол, кс. Г.Бенковски - бл.10-вх.Д, ап.90 - Иван Георгиев Илиев - за ремонта на църквата,или може на място в църквата гр. Ямбол, ул. "Чая" № 4. Тел. за връзка - 0887849591 - пастор Иван Георгиев, или църковния имейл - church.shalom@mail.bg.

Може и чрез Банкова сметка
MUNICIPAL BANK PLC – BRANSH YAMBOL, BULGARIA /Общинска банка АД/
IBAN – BG22 SOMB 9130 1042 6452 01
BIC – SOMBBGSF
IVAN GEORGIEV ILIEV


Нека Бог да Ви благослови!
Иван Георгиев Илиев – пастор на ОБЦ „Шалом” гр. Ямбол, тел. 0887849591, 0896996640, Христо Петров - презвитер в ОБЦ "Шалом", Стефан Пасков - дякон в ОБЦ "Шалом", Стоянка Павлова, Зюмбюла Кирова, Станка Маринова - членове на Духовния съвет.