събота, 1 ноември 2008 г.

ДО СЕГА ОТ ПОЖАРА И РЕМОНТА НА ЦЪРКВАТА В ЯМБОЛ










До всички братя и сестри

СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ В ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА,

Всички божии деца от Обединена Божия църква „Шалом” гр. Ямбол най сърдечно Ви благодарим за Вашата сърдечна финансова жертва в името на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Този дар на израз на Вашата братска и сестринска любов към нас възвърна нашата надежда, че заедно със всички божии синове и дъщери можем отново да изградим изгорелия ни молитвен дом, който е дом на Господа за среща и общение със Него.

С Вашите дарени средства ние отляхме нови бетонни основи, издигнахме тухлени стени от източната, западната и южната страни и отляхме горния бетонен пояс на тези страни, направихме изолация на покрива, поставихме гипс картон на тавана и стените, прекарахме кабелите за ел.инсталация и платихме дограмата от шест прозореца и две врати, която беше монтирана на 29.10.2008г.

За голямо съжаление събраните средства не ни достигнаха да довършим изцяло ремонта на църквата за да я отворим за редовни богослужения. От вчера 30.10.2008г. спряхме ремонта на църковната сграда поради липса на средства. Остана да боядисваме отвътре, подова настилка, столове, външно измазване и да купим 6 осветителни тела. Но за голямо съжаление ние спираме до извършеното по сградата до тук.

Скъпи братя и сестри,

Обръщаме се към Вас с молба да ни подкрепите с молитвите си и отново макар да звучи малко нахално Ви молим за помощ от финансови средства за да закупим балатум около 100 квадрата. За това се нуждаем от 1000 /хиляда лева/.

Ако имате столове ще се радваме да ни ги предоставите за ползване в молитвения дом.

Оставаме към Вас със сърдечна любов в Господа Исуса Христа!

Молим се Бог да Ви благославя и да умножава това което сеете в Неговата нива!

гр. Ямбол, кс. Г.Бенковски - бл.10, вх.Д, ет.1, ап.90

Иван Георгиев Илиев - за ремонта на църквата

или на

Банкова сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА АД

IBAN: BG59 SOMB 9130 1044 9122 01

BIC: SOMBBGSF

Обединена Божия Църква „Шалом”

Иван Георгиев

пастор на ОБЦ „Шалом” – Ямбол – 0887849591, 0896996640




петък, 31 октомври 2008 г.

ПОД СЯНКАТА НА ХРИСТОВАТА РЪКА

ПОД СЯНКАТА НА ХРИСТОВАТА РЪКА

ЙОАНА 3:16, МАТЕЯ 11:28

УВОД: Драги братя и сестри, когато четем Йоана 3:16 …Бог ни запознава със най скъпоценния Божий дар даден някога за човечеството за неговото спасение. Единственото средство чрез, което изгубения и грешен човек може да се върне при нозете на Бога на славата и на силата. Този дар не е човек, президент, свещеник, светия, пророк, апостол, Дева Мария, Буда, Мохамед ….. кр.разм……

Божия дар слязъл от небето с единствената цел да потърси и да спаси погиналото

човечество, да даде живота си откуп за мнозина, да разчупи веригите на сатана и да направи човека да бъде син и дъщеря на Бога е Господ Исус Христос……АЛЕЛУЯ….

А когато четем Матея 11:28 ние слушаме чудният призив отправен до всеки човек, до всеки нуждаещ се, до всеки грешник, до всеки страдалец, до всяка майка, баща, син, дъщеря, ближен и приятел да дойдат при Божия Помазаник – Христос, който е приготвил мир, покой, радост, опрощение, спасение, целение, закрила, защита за всеки един от нас……………АЛЕЛУЯ..

Пр.Исая в 49:1-2 ни казва “ГОСПОД МЕ ПРИЗВА ОЩЕ ОТ РОЖДЕНИЕТО МИ И МЕ ПОКРИ ПОД СЯНКАТА НА РЪКАТА СИ”.

Тази заран ръката Господна е протегната и нейната сянка може да покрие теб, теб, теб всеки един от нас…. Слава да бъде на Господа Исуса Христа….

Но може би тази заран мнозина от нас си задават въпроса: Каква е сянката и Господната ръка, кой може да застане под нея и какво може той да получи?

И З Л О Ж Е Н И Е

І. НА ПЪРВО МЯСТО ХРИСТОС ПРИЗОВАВА ЧОВЕКА ДА ДОЙДЕ И ДА

ЗАСТАНЕ ПОД СЯНКАТА НА НЕГОВАТА СПАСИТЕЛНА РЪКА.

Под сянката на Христовата спасителна ръка може да дойде и да застане всеки грешник почувствал нуждата от силата на Агнеца Господен – Исус Христос да бъде освободен от примката на греха………има само една причина за сълзите, страданията, трудностите, конфликтите, разделенията, болестите, изоставянето на родители и деца в старчески домове и сиропиталища и тази единствена причина за това голямо зло в нашия живот е една дума с четири букви наричан ГРЯХ.

ГРЕХЪТ – АЛКОХОЛИЗЪМ – колко семейства разбива, деца гладуват, жени плачат…т.н…. човека е безсилен в борбата за свобода от този грях…….

ГРЕХЪТ – НАРКОМАНИЯ – колко деца погубва, колко сърца на бащи и майки разбива………. т.н

ГРЕХЪТ – АМОРАЛНОСТ – колко семейства разбива, колко мъже и жени са изхвърлени от домовете им, колко деца са останали сираци………….т.н

ГРЕХЪТ РАЗБИВА И УНИЩОЖАВА ВСИЧКО ДОБРО У ЧОВЕКА, защото

неговата заплата е С М Ъ Р Т и мнозина търсят начини за освобождение……

Кой отива при човека, при пророка, при ходжата, баячи, леячи на куршум, гледачи на

карти или кафе, екстрасенси, астролози, при Петър, Павел, Йоан, Мария, Мохамед …..но всички са безсилни и не могат последиците от греха да променят…

НО ТАЗИ ЗАРАН ХРИСТОС – НЕВИДИМ НО РЕАЛНО ПРИСЪСТВУВАЩ НА ТОВА МЯСТО НИ ПРИЗОВАВА ДА ДОЙДЕМ ПРИ СЯНКАТА НА НЕГОВАТА СПАСИТЕЛНА РЪКА,…. Той ще изхвърли чашата на алкохолика, опията на наркомана, слабостта на мъжа и жената, ще покрие греха и неправдата със своята драгоценна кръв,…. Ще даде мир, покой, радост, любов, нов живот и ще излекува разбитите сърца…..Само под сянката на Христовата спасителна ръка има свобода за човека от оковите на греха…

Йоан 1:29…. Ето Агнеца Господен, който носи греха на света…..

Исус е агнеца който носи твоя, моя грях, греха на мъжа ти, жена ти, децата ти, греха на народа ни…. НЯМА ДРУГО ИМЕ ЗА СПАСЕНИЕ ОСВЕН ИМЕТО ИСУС ХРИСТОС!

Не мисли кой ще стане президент, министър или кмет, пастор или пророк…. НО ТАЗИ ЗАРАН ЧУЙ ПРИЗИВЪТ НА ТОЗИ КОЙТО МОЖЕ ДА ОСВОБОДИ ДУШАТА ТИ, КОЙТО МОЖЕ ДА СВЪРЖЕ ВРЪЗКИ НА СЕМЕЙСТВОТО ТИ, АЛКОХОЛИК ЛИ СИ ЕЛА, С ПОРОК ЛИ СИ ЕЛА, СЪС СЛАБОСТ ЛИ СИ ЕЛА, С ГРЯХ ЛИ СИ ЕЛА, ОСТЪПНИК ЛИ СИ ЕЛА, ЕЛАТЕ ПОД СЯНКАТА НА ХРИСТОВАТА СПАСИТЕЛНА РЪКА…….

Христос ще отнеме греха ти, ще го изхвърли зад себе си в морските дълбочини и никак няма да си спомни за тях, Той ще те благослови, утеши, възрадва, спаси, отпрати с мир в твоя дом…… ап. Павел ни казва….. Ако някой е в Христа Исуса – той е ново създание ……. Не стой далече от Исуса, приближи и влез под сянката на неговата спасителна ръка ….. Той ще се избави и ти ще извикаш със радостен глас – СПАСЕН СПАСЕН – АЛЕЛУЯ.

Скъпо душо недей пропущай тази възможност – този мир и утеха от което се нуждаещ, днес Христос е тук и те кани ……. Какво ще отговориш?

ПРИМЕРА ЗА ЗИАЛ И МУКАББЕ! …………….

ІІ. НА ТВОРО МЯСТО ХРИСТОС ТЕ ПРИЗОВАВА ДА ВЛЕЗЕШ ПОД СЯНКАТА

НА НЕГОВАТА ПАМАГАЩА РЪКА.

Под сянката на Христовата помагаща ръка скъпи души има едно чудесно благословение, което се предлага на всеки един от нас…Ние често изпадаме в паника… какво ще ядем, какво ще облечем, няма сигурност …т.н… Тази заран братко е сестри и приятелю Христос знае, че няма работа, пенсията не стига, няма дрехи, няма храна, децата гладуват ….т.н…

Исус ти приготви едно чудесно благословение и това благословение се намира под сянката на неговата помагаща ръка…. Ела, влезни и ще го опиташ че е благ…

Псалом 127:1… Ако Господ не съгради домът – напразно се трудят зидарите, ако Господ не опази града – напразно бди стражата…. Трудим се, трупаме, бягаме и тичаме за да имаме и пак нямаме, нямаме защото стоим далече от сянката на помагащата ръка на Господа….. Той ни казва търси първом небесното царство и неговата правда и всичко друго ще ти се прибави…

ІІІ Царе 17 :9-16…. Вдовицата от Сарепта Сидонска имаше една шепа брашно и малко масло в карчага….. Илия поиска от нея питка която първом той да яде, а на земята имаше и суша…… и той каза: НЕ БОЙСЕ, СТОРИ КАКТО ТИ КАЗАХ ЗАЩОТОП ТАКА КАЗВА ИЗРАЕЛЕВИЯ БОГ: ---- ДЕЛВАТА С БРАШНОТО НЯМА ДА СЕ ОПРАЗНИ, НИТО КАРЧАГА С МАСЛОТО ЩЕ НАМАЛЕЕ,

ДО ДЕНЯ КОГАТО ГОСПОД ДАДЕ ДЪЖД НА ЗЕМЯТА” ….. и тя отиде и направи така.. и ядоха много дни….. АЛЕЛУЯ

Такова благословение Бог е приготвил и за нас – не стой далече от сянката на неговата ръка….

ІІІ. НА ТРЕТО МЯСТО ХРИСТОС НИ КАНИ ДА ВЛЕЗЕМ ПОД СЯНКАТА НА

НЕГОВАТА ЦЕЛИТЕЛНА РЪКА.

Драги братя и сестри, в божието присъствие Бог иска да знаем, че той се грижи не само за нашата душа, не само за материалните блага но Той се грижи и за целението на нашето тяло: Матея. 8:14-16… Когато дойде Исус в къщата на Петър видя, че тъща му лежеше болна от треска. И се допря до ръката й и треската я остави и тя стана та му прислужваше..

Когато болния влезе под сянката на Христовата целителна ръка той оздравява на часа…

Тази заран Исус призовава всички болни да дойдат под сянката на неговата целителна ръка, независимо какво е твоята болест, какво казват хората или лекарите, ти можеш да видим божията слава, божието целение само под неговата ръка…..ОНОВА КОЕТО ЗА ЧОВЕЦИТЕ Е НЕВЪЗМОЖНО ЗА БОГА Е ВЪЗМОЖНО….

ПРИМЕРА ЗА БОЛНАТА ОТ ТУБЕРКУЛОЗА И ДЪЩЕРЯТА СЛЕД МОЛИТВА ВИКАЛА ВИЖДАМ ---- ЧЕ БОГ Е ЛЮБОВ ПОРАДИ ИЗЦЕЛЕНИЕТО НА МАЙКА Й.

Ела Исус те чака!

ІV. НА ЧЕТВЪРТО МЯСТО СЯНКАТА НА ХРИСТОВАТА РЪКА МОЖЕ ДА БЪДЕ

И НАКАЗАТЕЛНА.

Под тази сянка влизат всички които не принасят плодове на добър християнски живот..

Йоана 15:1-6… Аз съм истинската лоза, а Отец ми е земеделецът. Всяка пръчка в мене която не дава плод, Той я отрязва…… кр.разм…

Братко, сестро, приятелю под коя сянка на Христовата ръка си – Спасително, Помагаща, Целителна…. Ако не си под тези сянки, то ти си за под сянката на неговата наказваща ръка….. Тази заран имаш избор…. Исус ти предлага да направиш твоя избор сега, утре може да бъде късно….

АМИН!

31.10.2008г.


Пастор Иван Георгиев

църква “Шалом” - Ямбол


До всички братя и сестри

СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ В ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА,

Всички божии деца от Обединена Божия църква „Шалом” гр. Ямбол най сърдечно Ви благодарим за Вашата сърдечна финансова жертв в името на нашия Господ и Спасител Исус Христос. Този дар на израз на Вашата братска и сестринска любов към нас възвърна нашата надежда, че заедно със всички божии синове и дъщери можем отново да изградим изгорелия ни молитвен дом, който е дом на Господа за среща и общение със Него.

С Вашите дарени средства и ние отляхме нови бетонни основи, издигнахме тухлени стени от източната, западната и южната страни и отляхме горния бетонен пояс на тези страни, направихме изолация на покрива, поставихме гипс картон на тавана и стените, прекарахме кабелите за ел.инсталация и платихме дограмата от шест прозореца и две врати, която беше монтирана на 29.10.2008г.

За голямо съжаление събраните средства не ни достигнаха да довършим изцяло ремонта на църквата за да я отворим за редовни богослужения. От вчера 30.10.2008г. спряхме ремонта на църковната сграда поради липса на средства. Остана да боядисваме отвътре, подова настилка, столове, външно измазване и да купим 6 осветителни тела. Но за голямо съжаление ние спираме до извършеното по сградата до тук.

Скъпи братя и сестри,

Обръщаме се към Вас с молба да ни подкрепите с молитвите си и отново макар да звучи малко нахално Ви молим за помощ от финансови средства поне за да закупим балатум около 100 квадрата. За това се нуждаем от 1000 /хиляда лева/.

Ако имате столове или друго обзавеждане за молитвения дом ще се радваме да ни ги предоставите за ползване в молитвения дом.

Оставаме към Вас със сърдечна любов в Господа Исуса Христа!

Молим се Бог да Ви благославя и да умножава това което сеете в Неговата нива!

Б.сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА АД

IBAN: BG59 SOMB 9130 1044 9122 01

BIC: SOMBBGSF

Обединена Божия Църква „Шалом”

Иван Георгиев

пастор на ОБЦ „Шалом” – Ямбол – 0887849591, 0896996640

понеделник, 27 октомври 2008 г.

ДВА ПРИНЦИПА

ДВА ПРИНЦИПА В ЖИВОТА

Римл. 8:5 – 11

УВОД: Словото божие ни разкрива два вида живот на човека.

И З Л О Ж Е Н И Е

І. Първи принцип – ЖИВОТ В КОЙТО ГОСПОДАР Е ГРЕХОВНОТО

ЕСТЕСТВО!

….единствения закон в живота на хората с този принцип е – ЖЕЛАНИЕТО ДА УГАЖДАТ НА СЕБЕ СИ.

В техния живот надмощие има:

1. Страст

2. Похот

3. Гордост – фарисея и бирника

4. Себелюбие – богаташа и бедния Лазар

Живота на тези хора е пълен с неща и дела, които удовлетворяват плътските желания, но не и Христовата воля ---- кратко размишление…

ІІ. Втория принцип – ЖИВОТ В КОЙТО ГОСПОДАР Е БОЖИЯТ ДУХ!

…живота на такъв човек не се различава от живота на Господ Исус Христос. Христос изпълва неговия живот, във всяко дело,деяние,мисли, чувство, говорене..т.н.. се отразява Христовото присъствие. В такъв живот човек:

1. Няма свой ум – но има Христовия ум.

2. Няма своя воля – но има Христовата воля.

3. Няма свой закон – но има закона на Христовата любов.

4. Няма свои чувство – но се управлява от Божия дух.

5. Няма своя цел – но целта е да се разширява Божието царство.

Тези два принципа са противоположни един на друг. Живота в който господар е греховното естество прави човека грешен и то води към смърт, защото заплатата на греха е смърт. В такъв човек няма бъдеще, той върви все по-далече и по-далече от Бога и неговата воля. В такъв живот на първо място стоят делата на плътта –

Гал. 5:19-21

А делата на плътта са явни; те са: блудство, нечистота, сладострастие, идолопоклонство, чародейство, вражди, разпри, ревнувания, ярости, партизанства, раздори, разцепления, зависти, пиянства, пирувания и тям подобни; за които ви предупреждавам, както ви и предупредих, че които вършат такива работи, няма да наследят Божието царство.

Живота в който господар е Божия дух – център на живота е Христос, целта е божията воля, и живота човек всеки ден прилича все повече и повече на Христовия живот. В такъв живот се проявяват делата на Духа –

Гал. 5:22-23

А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон.

Човека управляван от Божия дух се намира в пътя на вечния живот и той ходи в него докле премине от този свят.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: Кой е принципът в твоя живот?

1. Греховното естество или

2. Божия дух те управлява

27.10.2008г., Ямбол пастор Иван Георгиев Илиев – ОБЦ “Шалом”


ИЗГОРЯЛАТА ЦЪРКВА В ЯМБОЛ

Скъпи братя и сестри в Господа Исуса Христа,

Благодарим на всички любезни в Господа спасени Божии деца, които помогнаха със своята лепта да възстановим изгорелия молитвен дом на църквата ни в гр. Ямбол.

Със събраните средства издигнахме стените, направихме и покрихме покрива със изолация, направихме ел.инсталацията, платихме и се монтира дограмата.

Остава да купим ел.осветителните тела, столове, балатум, да боядисаме стените от вътре и апаратура за озвучаване.

Вярвяме, че до тук Бог ни помогна и няма да ни остави, но ще завършим напълно изгорялата църква за да бъде отворена за богослужения.

Скъпи братя, сестри и приятели,

Обръщаме се към Вас със сърдечна молба , ПОМОГНЕТЕ НИ С ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА ЗА ДА ДОВЪРШИМ ИЗЦЯЛО РЕМОНТ НА ЦЪРКОВНАТА СГРАДА. ПОСЕЙТЕ В БОЖИЯТА НИВА И БОГ НЯМА ДА ОСТАНЕ ДЛЪЖНИК НА НИКОЙ. ПРИЕМАМЕ ВСЯКАКВА ПОМОЩ, СРЕДСТВА, МАТЕРИАЛИ, ОБЗАВЕЖДАНЕ….

Средствата може да изпращате с пощенски запис на адрес:
гр. Ямбол, кс. Г.Бенковски - бл.10-вх.Д, ап.90 –

Иван Георгиев Илиев - за ремонта на църквата,

или може на място в църквата гр. Ямбол, ул. "Чая" № 4.

Тел. за връзка – 0887849591, 0896996640 - пастор Иван Георгиев,

или църковния имейл - church.shalom@mail.bg.

Може и чрез Банкова сметка

MUNICIPAL BANK PLC – BRANSH YAMBOL, BULGARIA /Общинска банка АД/

IBAN – BG59 SOMB 9130 1044 9122 01

BIC – SOMBBGSF

ОБЕДИНЕНА БОЖИЯ ЦЪРКВА „ШАЛОМ” - ЯМБОЛ

Нека Бог да Ви благослови! С любов в Христа Исуса!

Иван Георгиев Илиев – пастор на ОБЦ „Шалом” гр. Ямбол,

Христо Петров – презвитер в ОБЦ „Шалом” – гр. Ямбол

Стефан Пасков – дякон в ОБЦ „Шалом” гр. Ямбол

Vij i na: http://pastir.org/index.php/archives/91

http://gypsychurch.blogspot.com

http://pastir.org/wp-content/uploads/2008/08/OBC.swf